Monday, March 24, 2008

S.E.T.T.I.N.G

hohohoho..
manyak menda yg ak setting arini..
pepagi ak setting esimen yg melambak tu..
smpi ak xsempat utk bfast dan lunch.
bila da petang tu baru ak teringat yg kete ak blom di setting lagi
harus ditukar minyak itam.
meter da menunjukkan ia harus ditukar baru.
so ak pun ngajak la BODYGUARD teman ak..



selama ni ak tak reti pon utk tau hal2 kete.
sejak dua menjak ak guna kete ni.
ak blajo la selok belok maintanance kete ni.
hiohohoho..mcm2 ragam gak!





keter ak diangkat untuk proses mengeluarkan minyak itam itu..huhuhhhu..
kejap je pon prosesnyer kat situ.
tak ramai org sangat pon kat service eon sinun.
lagipun ak juz tukar minyak itam.
x tukar filter pon
sbb ayah ak ckp xpayah tuko lagi. baru je tukar.
so, ak hanya tukar minyak itam bersama oil treatment..

drainer yang digunakan utk menakung minyak itam




minyak itam baru telah dimasukkan



bayo di kaunter!!


lepas da settle tukar menukar minyak itam ni.
ak bercadang nk cuci kete kat depan eon service tuh.
kete ak tu sgt berdebu.mklum la ari2 ujan kat cni
kalo cuci pon membazir je..
tp kete ak sgt koto.rim tayar da bertukar jadi kale batu bata je ak tgk.
so ak pon spent la 8 hengget utk setting kebersihan kete itu!




lepas da di lap2, di vacum...ari pun mendung...
tp sempat la ak pusing sejauh 5km.
taraaaa....hujan pon turun!
burn rm8 ....huh~

lepas da settle bab kete.
ak ajak plak BODYGUARD ak pi setting mata ak ni
sejak 2 menjak ni
ak x selesa je dgn lense ak ni.
ak rasa mcm silau je diwaktu mlm bila ak drive.
kebetulan plak stok lense ak untuk bulan depan dabes.
so ak pon gi la kedai spek kat TM ni untuk menempah stok.

alkisah kalo da pi kedai spek ni,
ak terpaksa la pakai spek yg mcm pelik lagi jelik ni.
korg pena tgk iklan gula2 yg pakai spek ni x?
ala..gula2 yg disalut gula halus tuh!
coklat tu dlm tin..ada mcm2 flavour. bulat2 coklat itu!
maybe korang x sezaman ak kot..hihihih
tp ak pon xhengat apa nama gula2 itu!


spek itu!!


bila da di setting mata ak ni.
last2 ak kena tambah power spek.
tmbah lagi 25.huhuhuhu..
ak ingtkn silau ak yg bertambah
tp rabun ak pnya poser yg bertmbh..
huhuhuhuhu..


ak disebalik spek itu!

5 comments:

P_ZaN said...

amboi....semue tempat ko nak tangkap gmbr yeee.......kat eon pun nak..kat kedai spek pun ko nak...dierorg tak tanye paper ke?...promote la dierorg masuk blog ko..suh dierorg tgk kedai dioerg dlm blog ko..hahahahah

I'm LeGend said...

AS A BLOGGERS I CAN DO AT THING...HAHAHAHAH..AK DA JADI CAMERALOVERS SKRG :)

P_ZaN said...

hahaha..ye la kan...org dah ader blogggg..........

Lily.Lulu. said...

wah .. spek tuh paling cantik sekali

tapi spek tuh la paling mahal
hehehe ~

I'm LeGend said...

hahahah...somell kan spek itu!
hahahahah