Monday, March 17, 2008

BerkuBang (PART I)

Hallu...
Entry kalini ak nk smbg entry lepas. kan ak ada ckp nk p mandi kat sungai kan..
so untuk memulakan citer-citer ni biarla ak tunjuk makanan yang sedap-sedap ada kat sana aritu. bagi korang meleleh air mata tgk kesedapan itu...
aritu ada ayam bakar, bihin gorem, salad, jajan dan air org kawen(SIRAP :) )


ayam bakar

salad

bihun gorem

kitorg aritu bertolak around kol 1 kott.ak pun xbrapa nk ingat sgt. mklum la xcited ..
kitorg gi naik 2 kete seramai 8 orang : AK, BODYGUARD, LIN, POJAN, JIHA,
ABID,HENDRA, EN CHEF(pzan). sbb da lama xgi sana, maka kitorg xtau la jambatan kecil kat ctu da roboh.( ak xpasti sama ada dirobohkan atau diruntuhkan). maka terpaksa la kitaorg ikot jalan jauh.penat siot. dgn barang2 lagi, dengan badan yg berat lagi..sangat la penat.hihihi


wajah lin chong peng kepenatan :)


memula sampai tu memasing wat la mana patut, dak2 laki ni idopkan api, mklumla nak wat BBQ kan, xder api apa mcm mau bakar kan? so diorg yg 'jejan' ni idopkan la api. ak heran jugak mcmana nk idopkan api kalo guna arang je. mcm lambat la kan. sedangkan perot ak da lapo aritu.sekali hendra ni tunjuk kan ak starter. o0o0o0o0 starter..(ak sebut dgn mulot beso) pastu ak yg memang lurus bendul ni tnya, starter nak wat per ekk? hahahahahha ak pestym tgk benda alah ni, ak jarang handle BBQ ni so xbrapa nk tau bila kena preparation pasal BBQ
(ak hnya tau dtg dan mkn di mjlis BBQ).





starter utk idop API

Sementara dak2 jejan tu idop api kirorg berposing-posing an la dulu.bergedik santai.







aritu ak sangat lapo. ak mkn bertambah-tambah. sgt sedap bihun PZAN kredit to EN CHEF itu. perot ak sgt happy sbb penuh. bila ak turun dlm air. perot ak tenggelam je..sbb sgt perat dgn lemak2. tym tu tak hengat da kat BODYGUARD, ak mau makan je..(kejam kan ak :).hahahah)


pinggan KAMI setelah ak mkn 2 x tambah :)



ak tersenyum kenyang,
BODYGUARD mencuka xcukup mkn
sbb ak mkn die pnya



kami mkn second round



so kat sini ak nk war-warkan seantero dunia yg membaca blog ak ni, ak nk introduce our CHEF,
MOHD AFIFIZAN ABAS...dia sgtla hebat di dapo. sgt enak hasil air tngannya, sbb tu la die pon gempal.hahahahahahahahahah..mau mkn apa saje die bisa masak! xlengkap majlis ni tnpa masakan die..so ak mewakili kengkwn ucapkan TQ FREN sbb sudi masak utk kitaorg.

p/s: nnti ak smbg lagi..aksi2 disana :)

2 comments:

P_ZaN said...

hahaha..mane sos lada itam yg aku buat tu..tak inteprem punnn......

I'm LeGend said...

alamak! sos da abes ditelan dek lanun ferer dgn zingzi yi