Monday, May 26, 2008

Risik n Tunang

hohohoho.. semalam (25 mei) ak n kawan2 ke uma miss zaimal syuhada.jgn pelik jgn jelik..nama die mmg unik.mcm lelaki je nama die kan??hohoh..zaman sekolah dulu nama die selalu diperkotak katikkan..hihihih...


sebelom menjadik tunangan olang


zaimal . syakir


smlm die da selamat di risik n jd tunang kepada MR SYAKIR. wah! sgt meriah majlis pertunangan die..tambah meriah bila ak dpt jumpe kawan2 lama ak.da jadi unofficial gathering gitu:) syiokkk bangat...

sudah dirisik


selamat ditunangkan


cincin risik(kiri) tunang (kanan)


jadik menantu solehah ye nakkk


zaimal ni ant kawan yg paling rapat dgn ak since sekolah ren lagi. kira ak dgn die sekepala.. pastu parents kitaorg pon saling mengenali. zaimal die nampak sopan lagi ayu, tp bila da kenal die. wah gitu! becok sekali mulutnya.. belom lihat aksi sepontan die yg sengalllll itu! di doakan semoga hubugan antara die dgn syakir berpanjangan hingga jinjang pelamin dan sehingga ke akhir hayat..ameeennn~

kami beraksi dlm gegar


bila da jumpa dgn kawan2 sekolah ni..mcm2 citer la kuar. dari benda sekecik kuman boleh jadik isu sebesar gajah..ada je isu yg nk di bangkitkan. smpi isu BCG tyme darjah enam pon dah terkuar.hahahahah..tau tak cucuk BCG tuh??..ada kenangan gitu dgn isu ni..tu yg lancar je mulut kami berceloteh!bukan main beso gelak ak dan kawan2..hihih ( tp gelak ak mcm plg kuat). pastu bukak la citer permainan zaman kanak2.main "JIP KAREN" .. mainan ni sgt glamour. ala..korg yghidup sezaman dgn ak musti penah main kotttt...ak nk citer panjang lebar kat cni pon susah. payah je ak rasa mau explain :)
hihihihihihi...

apapun..even penat sket la smlm tp HAPPY bnyak!! ak da lepak umah die dr kol 11pg n plg ke umah ku kol3 ptg hahahah..macam ak je yg diraikan tuh..hahahahaha....bila da jumpa kawan2 lama mcmtu la.. sonok bila tgk kawan2 ak yg da berjaya sumer.. masing2 dgn kerjaya masing2 gitu. hebat2 belaka :) dulu masing2 bodo2 gitu :)

sara. zaimal


L-R: nisah.nadia.fahmi.shiela.sara.zura.nomi. zaimal


kami lagi...
[frm back: nisah.nadia.farah.fatin.zaimal. sara. zura.nomie]


sara. nadia(my bodyguard di zaman sekolah)


yg paling ak terkejut bila dtg majlis ni.. alih2 yg pegang kamera ala2 potographer kat ctu kawan ak! ak ckp la..wah! jd fotographer ke skrg? katanya free lense..sbb setahu ak die dulu bidang bio tekno.. alih2 pegang kamera plak..hihihi...kalo da minat kan??? si azmi yg sgt bijak ni ada hati jugak mau jadik cikgu..wah!! jumpa di upsi nnti yar!!! bila da masuk umah tu. konfirm la ak akan serbu bilik kawan ak dulu.mau tgk muka dia ditenyeh dgn make up oleh mak andam gitu..sbb si zaimal ni sgt cntik bila natural. sgt indah bila mukanya polos tnpa secalit make up dan pompan ni mmg xsuka utk pakai apa jua barang make up even secalit lipstik! die tetap cantik n jadik kegilaan dgn natural beuty die.. so arini ak sgt xcited mau tgk rupa menawan die!! perkata pertama yg die ngadu kat ak bila die ckp "sarah, ak pakai lense arini.. mau xselesa sgt " ...ak pon ckp la " ko mau lebih cantik kena la pakai lense ni" hihihih.... lihatla aksi die bersama mukanya yg ditenyeh oleh fahmi.( Fahmi juga kawan kitaorg!) wah...save budget pnya kenduri ak ckp ..die kata tlg kawan2 kasik income....hahahaha..betol jugak kan...hebat si fahmi ni.da ada salon sendiri lagi..siap promote kat ak soh wat facial kat saloon die..akn aku ziarah saloon mu itu..nntikan ekk fahmi :)


mak andam terlampau(fahmi) . zaimal


org bincang hantaran, kami bergosiip
[ L-R: nadia, sara, farah, fatin, fahmi]


makan tym


gumbira setelah majlis selesai


wawawawawa...sgt indah momen semalm..berjumpa mereka2 yg sengal lagi havoc. makin ramai kawan2 ak kenduri kendara skrg..cuti sem ni ak kenyang perot tetiap mggu ke kenduri mereka... so kepada all readers, bloggers yg akan melangsungkan pertunangan ak ucapkan SELAMAT BERTUNANG n pada mereka yg nak menikah tu SELAMAT PENGANTIN BARU...

p/s: pic ada yg goyang.. ak pon xpasti knpa..mungkin kerana tgn ku parkinson smlm

3 comments:

Hatta Dolmat said...

bestnyer tnang2...

pink gethew..kelass,,,

nanti kawen bwat baju ngn i tau...suwoh kawan u nih cntct i ...wahh...

I'm LeGend said...

wah! u mau buat kan ker?
tp harge kasik baeekkk pnya :)

Lily.Lulu. said...

congrats to ur fren..
so sara nya pulak bila lagi ?
;)