Saturday, July 26, 2008

Buah oh Buah!!

hohohoh.. da macam panggey pakwe je kan.. sejak2 musim buah ni. ak teringin betol mkn mcm2 jenis buah. last week lepak kuliah. MY BODYGUARD ada beli manggis kat ak. sedap sgt maggis itu. ak dah lama ngidam. hihihi.. maggis ni one of my Favourite local fruit la.. mmg xhengat pnya kalo mkn. pastu aritu call mama sblom balik die ckp ada durian, ada rambutan kat kg. hohohoho.. harusla ak pulang ke kg arwah atok n opah ku itu.. dulu tym arwah atok ak ada, xpelu ak kutip buah. balik kg teruk masok mulut je. skrg ni bila diorg da xder. kena la petik sdn utk makan. terasa sgt kehilangan diorg. hohoh..tetiba teremosi pulak. mau cite buah2 an termasuk la memori daun pisang dolo2 kala. ngehngehngeh...

lepas ak balik dr kenduri fara itu, mama n my auntie ajak balik kg. pegi kait rmbutan n kutip durian!( org perak sebut DOYAN) heheheh... sgtla teruja ak tgk buah2 rmbutan yg bergayut itu. ak pon menolong la mengutip smbil mkn. ada pokok yg buahnya da tak pelu guna pengait. petik dgn tgn je. cuba korg bayangkan betapa rendahnye pokok itu.ak xpandai sgt guna pengait itu.. so ak tukang kutip je la. heheheheh... hohohohohoho kerengga xsudah2 menggigit badanku. hohohoho.. ada maggis n durian juga. hohohohoho.. tp pic maggis ak terlupa n snap. sdg gairah mkn.hahahahahha


mama sdg gairah memetik.hehehe


tok daud n mama


akulah si model rmbutan itu.hihih


doyan!!


feeling itu penting!



3 comments:

f a r e E z a N said...

pergghh jeles aku tgk kamu huh!

love-n-hate said...

sedapnya manggis!!!

nasazfrog... said...

mak aii sara... akak time pregnant neh duriah mmg hantu lah,,, suka sgt,, seronok tgk ko petik jer buah rambutan tuh,,, :) syok eh makan... itu baru seulas tuh...