Tuesday, March 3, 2009

Sejenak bersama Mak Guard




ak sedo diri, ak ni bukanlah seorg yg good manner. kadang2 ak ni ckp lepas jugak. kdg2 ak ni mulut jahat gak. tp ak rase ak buleh la lagi consider. citer ni jadik ari khamis lepas. ak ni rushing la terkejar2 ke kelas. ak ada kelas dr kol8 smpi kol 11 kelas kaedah mengajar. maka bila dah kelas kaedah mengajar ni pakaian pon harusla melambangkan seorg guru(kunon ayu la tu). maka siapla berbaju kurung bagai. pastu ak kena rushing tukar baju pakai suar track,kasut bagai sbb ak ada amali elektrik. kelas tu pukul 11 smpi 1 (cuba bayangkan otak ak bkerja.sian otak ak dipaksa2 terima input yg mcm2). tp ak da mintak ijin kat encik lecturer tu ak msuk dlm 11.10 sbb ak ada kelas sebelum tu kan. so dgn kelam lagi kabut ak drive ke kelas amali tuh, sibuk plak mencari parking. tetiba nmpak la parking yg ak rase sume org buleh parking kat situ. sbb kelas2 sebelom ni ak penah je parking area tuh kan.

nk dijadikan citer.. ak abes kelas awal, kol 1230 encik lecturer da lepaskan kitorg pulang( tmbah plak perot ak da lapo tym tuh). ak pon hip hip horey la dapat balik awal. sekali ak tgk, kete ak kena blok dgn kete lain. ak pon usha2 kete tuh. tgk ada sticker staff. so ak tau la kete tuh one of lecturer yg ada lecture kat tmn bernam tu. ak pon ckp la kat mak guard tepi ak tuh ckp mcmana ekk ak nk kuarkan kete tuh. sekali korg tau apa jawpaan puan pengawal itu.. sgt S!%$..(opss.. ak melazer disini)

sarra : puan, kete saya kene blok. mcmana saya nk kuar ye, tu kete lect kan?

puan kurang ajo: saya tak peduli la kete awak kena blok ke tak? tu parking lecturer.

sarra : (ak melazer dlm aty )
wah! ini da kurang ajo ni..ak approach dgn cara baik ni blsn die
(ak jawab mcmni)
tp puan, saya tak tau pon tu parking lecturer. (dgn nada yg sgt sopan)

puan kurang ajo: lantak awak la. sape suruh awak parking kat situ!! awak tggu la lect tu!! (smbil dok meningking kat ak)

sarra: tp saya xtau pon itu parking lect. saya jarang kelas kat sini

puan kurang ajo: tu bukan masalah saya!

hoh~ ak terus blah! dlm aty ak mengata sgt celaka itu mak guard! patotla ko keje makguard.. walaupon die dok tengking ak tgh2 org tuh. ak still ckp elok2 dgn die. malas ak nk kecoh2. maybe salah ak parking kat tmpat tu. tp xbuleh ke die ckp dgn nada yg elok2 ckp dgn budi bahasa.!! susa sgt keR? luak sgt ke budi bahasa die kalo die berbudi dgn ak! budus!!!

ak call MY BOdyGUARD yang tengah ada kelas tym tuh paksa amik ak jugak. ak nk balik jugak..xmo ak tgk muka pompan gile kuasa tuh. mmg ak hangin la. lepas ak dah jauh sket dr tmpat mak guard gile kuase tuh ak tgk la kot2 ada sign parking for lecturer ke, petak khas ke, line kunen ker? tak de pon tau!!!... asal die nk tengking2 ak???! bodo! shittt maaan!!!

ak mmg la jarang kuliah kat situ, kelas minor ak 2 kelas je kat situ. selama ni parking ok je. xder hal pon. bodo pnya mak guard!

hoh~ ak mmg emo sehari suntuk ari tu!

kepada guard2 sume.
tolongla berbudi bahasa.
jgn terlalu biadap dgn kurang ajo!




nota kaki: patot hanto mereka ke kelas pendidikan moral

2 comments:

f a r e E z a N said...

ye syg aku stuju sama kamu!! mereka sgt kuang ajo..aku pon penah kene gakk!!!

I'm LeGend said...

hoh...sgt tensen kalo mengenagkan mereka2 itu..